рекламна агенция ЕТРИКС

Уеб сайтове за стартиращ бизнес

7 ПРЕДИМСТВА НА УЕБ САЙТA ЗА ВАШИЯ СТАРТИРАЩ ИЛИ МАЛЪК БИЗНЕС

В модерното ни ежедневие, което е обвързано в повечето дейности да се работи с компютър или таблет и телефон, все още има фирми, които работят само офлайн. Но важно е да отбележим, че дори и най-малките от тях започват да се замимислят за собствените си уеб сайтове. Чрез Вашият уеб сайт вие винаги ще поддържате връзка с клиентите си и следователно ще имате и по-големи приходи.

 

В настоящата статия ще Ви разкажем подробно защо е необходимо да имате уеб сайт /независимо дали сте със стартиращ бизнес/ и разбира се как би трябва да изглежда, за да бъде ползотворен във Вашата работа.

 

В онлайн пространството има милиарди сайтове, но само малък процент от тях се актуализират редовно. Независимо от предлаганата от Вас услуга или продукт, Вие със сигурност имате нужда от фирмен уеб сайт.

 

Ще Ви предложим основните предимства на уеб сайт за бизнес, които трябва да знаете.

Уеб сайт за стартиращ бизнес

Уеб сайтът има множество цели и възможности, които се отварят за действие и разбира се Ви помагат да предложите услугите или продуктите си по най-добрия начин. С две думи: той Ви помага. Чрез него Вие ще информирате потенциалните си клиенти и партньори за Вашия опит в дадената сфера, ще предложите богата видео и фотогалерия за предлаганите от Вас продукти. Най-общо казано – ще се разкриете и ще покажете своите умения и продукти на потенциалните Ви клиенти. Онлайн изживяването, когато даден клиент достигне до Вашия уеб сайт ще допринесе за съвместното Ви сътрудничество, което за вбъдеще ще доведе до големи парични постижения. Чрез него също може ежедневно да ги информирате за новостите предлагани от Вас и дори да им изпращате промоционални оферти. Съществена роля играе и споделеното мнение на Вашите клиенти, което може да отразите във Вашия уеб сайт. 

 

Всеизвестен факт, че един доволен клиент след себе си води мнозина. Редица уеб сърфисти предпочитат фирми, на които има добри отзиви за извършената дейност или услуга. От своя страна това значително ще увеличи шансовете Ви за достигане до потенциални и редовни клиенти.

Най-важно е да се поддържа връзка с крайния клиент.

Ако сте консервативна личност и разчитате на Вашия физически магазан, съгласете се, че той изостава много от онлайн проектите по отношение на достъпността.

 

Физическият магазин има своите предимства и недостатъци. Предимството, е че ако е в близост до клиента той веднага ще се възползва от Вашите продукти и ще се реализира печалба, но ако е почивен ден – то Вие вече сте на загуба. А Ако имате уеб сайт или онлайн магазин, потенциалния клиент може на момента да осъществи връзка с Вас и на 100 % да се гарантира продажба или ангажимент, който Вие ще изпълните. Това разбира се ще доведе и бързи доходи. Онлайн търговията е 24/7.

 

Дори и да е свършил работния ден, Вашите клиенти могат да Ви изпратят запитване по имейл, от което ще стане ясно,че Вашия продукт е предпочитан и избран.

 

Друго предимство на Вашето присъствие онлайн, е че то Ви помага да разширите своите граници. Има редица случаи, в които малък местен стартъп има всички шансове да се превърне в утвърдена компания, продаваща се в национален, а защо не и в световен мащаб, което означава, че е по-добре да направите своя уеб сайт многоезичен.

 

Независимо от Вашето онлайн присъствие предимството, което имате е да поддържате отношения със съществуващите клиенти и да изграждате ефективни маркетингови кампании.

Още едно предимство е, че можете да изпращате имейли на клиентите си за нови продукти, предстоящи събития или отстъпки и редица други неща.

Информирайте Вашите клиенти за Вашето съществуване.

Всеизвестно е, че хората използват онлайн пространството за различни цели: търсят даден продукт, интересуват се от заведение, в което ще се забавляват или общуват в групи, където получават нужната им информация по дадена тема. Техният стремеж е да получат нужната им и полезна информация.

Важно е Вашият уеб сайт да бъде едновременнно ангажиращ и информативен.

Традиционно стартовите сайтове имат няколко страници:

Начало/ за нас/ услуги/ База/ Продукти/ Контакти/ Блог

 

Всяка страница, модул и раздел трябва да бъдат самостоятелни и проектирани в съответствие с UI / UX изискванията.

За началната страница е важно тя да се състои от различни блокове – акценти, които ще присъстват във вътрешността на Вашия уеб сайт – информация за фирмата, продуктите, които предлагате, препоръки от ваши доволни клиенти и разбира се скорошни проекти. Последният елемент доказва Вашите знания и опит.

За всички, които се интересуват от SEO, блогът е от решаващо значение. За няколко месеца, създавайки и публикувайки добри материали, Вие можете да се класирате на по-високо ниво в Google.

Но знайте, че Вашето съдържание трябва да бъде ценно и хуманно, интересно и написано на достъпно ниво. Да бъде разбираемо за потенциалните четци достигнали до него. Това ще допринесе за неговото обстойно разглеждане и задържане върху написаната статия, което ще доведе до трафик на Вашия уеб сайт.

Ще Ви разкрием още един факт, които ще Ви докаже, че Вие имате нужда от уеб сайт. Възползвайте се от дигиталния маркетинг и спестете разходи.

Маркетинговите инструменти позволяват на онлайн търговците да популяризират уеб сайтовете си с по-малко разходи в сравнение с разходите, които ще е необходимо да дадете за една телевизионна реклама.

Има ли други начини за популяризиране на Моя уеб сайт?


Да разбира се! Можете да се възползвате от имейл маркетинга, управлението на социалните медии и да разработите корпоративен блог.

Защо фирмите се нуждаят от блог на уеб сайт?

Различни статистики показват, че за да бъдете успешни в онлайн пространството е необходимо да създадете блог. Чрез него ще създадете повече връзки към Вашия уеб сайт.

Управлението на блога е голям ангажимент и е по-добре да наемете екип от професионалисти: мениджър на съдържание, SEO специалисти и копирайтър.

 

 

Въоръжете се с търпение и работете усилено. Може да минат и няколко месеца, но усилената Ви работа ще се увенчае с успех.Пригответе се да видите първите резултати, които Ви обещаваме, че ще ви удивят!

 

 

Трябва да отбележим, че създаването и воденето на блог е голяма парична инвестиция, която ще Ви се струва безмислена. Но повярвайте не е така. Вашите инвестиции след време ще се възвърнат и ще разберете, че не е загубена кауза. Важно е да се заемете насериозно с воденето на Блога или квалифициран екип от специалисти да се погрижи за това.

рекламна агенция ЕТРИКС

други любопитни факти